Fanérami Sweden är
certifierade hos FSC®

FSC logo FSC® står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC®.

Certifierade företag följer FSC®:s regler (standarder) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC®:s varumärke. FSC® -märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Den ger mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Ett ansvarsfullt skogsbruk ser till så att skogen också på lång sikt kan ge de här nyttigheterna. De som deltar i FSC® vill frivilligt bidra till detta.

Fanérami Sweden AB har en policy gällande hantering av bannlysta träslag vilken lyder:
Enligt FSC®:s principer får Fanérami Sweden ej handla eller bearbeta med trä som listas i ”convention on international trade in endangered species of wild fauna and flora